tisdag 20 januari 2009

Here we go again

Okej, då var första dagen på den nya terminen slut. Pedagogiskt arbete 3 har nu startat, and it seems to be awful. Jag menar, jag vet inte vad det beror på, men så fort det är en kurs som bara finns på lärarprogrammet så flyger all struktur, logik och eftertanke iväg för de kursansvariga. Den otydlighet och osäkerhet från de ansvariga som jag stötte på idag på introduktionen var faktiskt ganska skrämmande, och inte blir det bättre av att den första kursuppgiften ska vara en "dramatisering eventuellt ett rollspel" av en specifik undervisningsfilosofi. Kom igen, nån här som kan stava till "universitet". Det är säkert alla dessa adjunkter som springer omkrink och klömmer bort den akademiska förankringen. Inte för att jag har något emot adjunkter, bara kassa adjunkter. Fy fan.

Nåja, nog om det. Våra två nya hyrfilmer dök upp idag, I'm Not There och Shiver of the Vampire. Den första var ganska bra, väldigt lågmäld och tystlåten. För de som inte vet så handlar den om Bob Dylan och hans olika skepnader. Den kändes väldigt långsam framåt slutet, men helt klart sevärd. Nummer två...ja, okej, jag måste nog förklara (försvara?) valet av den här filmen. För typ två veckor sedan skrev jag att jag satt och betygsatte filmer på Lovefilm, och då snubblade jag över denna film, Shiver of the Vampire. Jag gillar vampyrfilmer (varför vet jag inte riktigt eftersom jag alltid blir besviken, men hoppet är väl det sista som dör, antar jag) och var bara tvungen att se den här filmen. Det är en fransk film som handlar om ett nygift par som handlar i ett vampyrslott, men det är inte så viktigt egentligen. Viktigare är att visa samtliga kvinnliga skådespelares bröst (och mer emellanåt) samtidigt som man inte förklarar något av det som händer och ramar in det hela med värdelös kamerahantering och helt felvald musik. Det var en...surrealistisk känsla att se filmen. Den var, med andra ord, kass, precis som jag hade väntat mig. Som tur var för mig och Stina så var DVDn så kass att de sista fem minutérna inte gick att se, så vi besparades upplösningen. En väldigt svår film att betygsätta, till och med sämre än Herkules i New York.

PS. Herkules i New York måste ses av alla, en av världens tokigaste filmer med Arnold Schwarzenegger

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att The Shiver of the Vampires är lite som porr utan porren, om du förstår vad jag menar? Det är ingen skräckfilm, för det finns ingen skräck i den. Ingen thriller, för den är inte spännande. Och framför allt: det är ingen porrfilm, för själva sexet uteblir. Den är alltså inget av det som den försöker vara. Sorgligt.

    SvaraRadera
  2. Jag diggar din profilbild. Jag kan dock inte bestämma mig om du ser ut som en sosse som har gått över till "The Dark Side" eller en moderat socialist-transvestit :)

    SvaraRadera